Skrivet om boken

”Inspirerande och lärorik.”
”Jenson lyckas att på ett levande och vardagsnära sätt förmedla karaktären av det ‘barndomens medvetandetillstånd’ som vi kan hamna i när som helst och hur dessa tillfällen kan användas som ledstjärnor när man vill finna vägen till sin barndoms känslovärld.”
(Anneli Regnström, leg. psykoterapeut i tidningen Socionomen)

Understöds av en rikedom av klinisk förståelse som alltför ofta saknas i självhjälpsböcker. Man kan inte undgå att uppskatta djupet i hennes känslighet, empati och respekt för barn som vuxit upp i en atmosfär av försummande och missförhållanden. Istället för att bara räkna upp symtom, lyfter Jenson fram styrka och återhämtningsförmåga och inbjuder sina läsare att betrakta sig själva i andra med medkänsla och respekt. Samtidigt som hon guidar dem enligt en tydligt markerad väg som visar att tillfrisknande är möjligt. Detta är en förträfflig bok som inte får missas av någon som arbetar med barn eller vuxna överlevare av barndomstrauman eller försummanden.
(Jane Middleton, författare till Shame and Guilt, Children of Trauma och Will to Survive)

Jag har läst många självhjälpsböcker och letat efter den som på något sätt skulle  hjälpa mig att förstå varför jag känner och agerar som jag gör. Aldrig förut har en bok gått in på själva kärnan som den här. Jag rekommenderar verkligen denna bok till alla som vill komma vidare efter en dysfunktionell uppväxt. Jenson [...] går till roten av problemet och förklarar sedan steg för steg hur man ska göra för att komma bortom sitt invanda sätt att respondera/agera i vardagen.
(Sally på Amazon.com)

Kommentarer inaktiverade.